cultura

   În ceea ce privește evenimente locale, pe raza comunei Braniștea se organizează în fiecare an doua manifestări tradiționale. Una dintre acestea este întrunirea fiilor satului, care se organizează la sfărsitul lunii iunie in satul Măluț. Aceasta sărbătoare s-a ținut începănd din anul 1994. Festivalul cireșelor are loc, de obicei, la sfărsitul lunii iunie in satul Cireșoaia prima sărbatorire a avut loc in anul 1893.

    Aceste tradiții avănd un farmec aparte se păstrează si se organizează in fiecare an, ocazii cu care se aduna nu numai fii satului ci si personalitați din întregul județ si chiar de peste hotare. Ambele sărbatori încep de dimineața cu slujbe religioase la cele 2 biserici, după care se continua cu o ieșire in cămp unde se desfășoara programe artistice si unde se servesc in mod tradițional fructele specifice zonei: cireșele.

    Programele artistice sunt variate si sunt interpretate de căntareți de muzica populara si formații de dansuri populare din județ si din alte zone precum si căntareți ai altor genuri de muzica, dansuri moderne, recitaluri de poezii etc. După terminarea programelor artistice la căminele culturale din cele doua localitați se organizeăza discoteci si baluri pentru tineri.

Comuna Braniștea © 2024. Toate drepturile rezervate.